head
Centrale verwarming | CV-ketels | Vloerverwarming | Badkamers & Toiletten | Ventilatie | Zonne Energie | Gashaarden | Service & Onderhoud
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Ventilatie

Onze huizen zijn steeds beter geïsoleerd. Dat biedt veel voordelen, maar betekent ook dat er niet vanzelf voldoende verse lucht binnenkomt. Een goed geïsoleerde woning vraagt dus om een goed ventilatiesysteem. Zo houdt u uw binnenklimaat gezond. Vuile lucht moet het huis uit en schone lucht moet aangevoerd worden. Vervuilde lucht in huis versterkt allergieën, luchtwegproblemen en irritatie van slijmvliezen, zeker bij ouderen en mensen die al ziek zijn. Door ventilatie verlaagt de concentratie vervuiling in de lucht; helemaal te voorkomen is vervuiling niet. Ventilatie kost wat energie, maar het is geen verspilling: het is hard nodig voor uw gezondheid.

Een ventilatiesysteem bestaat altijd uit twee delen: de aanvoer van verse lucht en de afvoer van gebruikte lucht. Vooral in zeer vochige ruimtes is ventilatie zeer belangrijk i.v.m. schimmelvorming wat invloed kan hebben op de gezondheid van de bewoners. Daarbij is waterdamp een onwenselijk situatie in dergelijke ruimtes.

Natuurlijke ventilatie
Bij natuurlijke ventilatie stroomt de lucht naar binnen en naar buiten door roosters in ramen of muren. U kunt de roosters zelf verder dicht of verder open zetten. Dit is de meest eenvoudige vorm van ventilatie. Er is geen ventilator nodig.

Mechanische ventilatie
Bij een combinatie van natuurlijke en mechanische ventilatie komt de verse lucht meestal via natuurlijke ventilatie in de woning. De mechanische afvoer zuigt de lucht in vochtige ruimtes door kanalen naar buiten.

Balansventilatie met warmteterugwinning
Bij balansventilatie wordt verse buitenlucht mechanisch toegevoerd en de binnenlucht me-chanisch afgevoerd. De aanvoer en de afvoer zijn daarbij in balans. Bij balansventilatie is vaak ook warmteterugwinning mogelijk: de warme binnenlucht geeft bij het naar buiten gaan zijn warmte af aan de koelere buitenlucht die naar binnen komt. Zo wordt de buitenlucht voorverwarmd, dat bespaart energie.

Bestaande installaties
Heeft u een bestaande ventialtiebox welke verouderd is of aan vervanging toe is. Denk hierbij aan de besparing die u dit kan opleveren aan stroomverbruik. Daarbij zijn de huidige generaties ventilatieboxen veel stiller. Wij adviseren u meestal het merk Stork omdat ze met hun jarenlange ervaring in de ventilatiebrache hoogwaardige producten levert. Daarbij bestaan nog enkele uitbreidingen zoals een extra draadloze bedieningen te installeren in ruimtes waarin u dit wenst. Om gebruikers ervan te overtuigen dat er kwaliteit geleverd wordt geeft Stork op 7 jaar fabrieksgarantie op onderdelen.

Nieuwe installaties
Nieuwbouw word tegenwoordig vaak uitgerust met een unit met warmteterugwinning. Hierbij wordt goed geventileerd en gaat vaak tot 90% minder energie verloren.

Onderhoud
Om uw ventilatieunit de bedrijfszekerheid, het rendement en de levensduur zo veel mogelijk te laten behouden is onderhoud van cruciaal belang. De fabrikant adviseerd minimaal 1x per 2 jaar de unit te onderhouden door uw installateur. Schakelaars, ventilatieroosters en -ventielen worden geadviseerd 2x per jaar schoon gemaakt te worden. Dit kan door de gebruikers zelf gedaan worden. Het onderhoud van uw ventilatieunit kan appart of gelijk met het onderhoud van uw cv-ketel gedaan worden. Voor informatie over het onderhouden van de ventilatiekanalen kunt u contact met ons opnemen.

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt vrijblijvend contact met ons opnemen!

Klantenoordeel
9.0
Bekijk de 977 beoordelingen


Vrijblijvende Offerte?
Doe hier uw aanvraag!


Nieuws
Bereikbaarheid Hemelvaart-pinksteren
Geplaatst op: 10-05-2018
Bereikbaarheid Carnavalsweek
Geplaatst op: 07-02-2018
Ga naar het nieuws archief


Acties
Gratis Bosch Product naar Keuze!
Loopt van: 01-06-2017 t/m 31-08-2017


Volg ons op Facebook!


Gasservice Venlo     Guliksebaan 3     5912 PR Venlo     077-3544058 Algemene voorwaarden