head
Centrale verwarming | CV-ketels | Vloerverwarming | Badkamers & Toiletten | Ventilatie | Zonne Energie | Gashaarden | Service & Onderhoud
Slideshow Image 1
Slideshow Image 6
Slideshow Image 6
Slideshow Image 6
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Warmtepompen
Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om warmte te produceren die wordt afgegeven aan de vloerverwarming, ventilatorconvectoren of laagtemperatuurradiatoren en de warmwaterboiler. Een zeer energie-efficiënt systeem dat een milieuvriendelijke oplossing biedt voor de verwarming en koeling van uw woning en de bereiding van warm tapwater voor bad, douche en keuken.

Hoe werkt een warmtepomp?
Het principe van een warmtepomp is te vergelijken met een koelkast, maar dan omgekeerd. Een warmtepomp bestaat vaak uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt door de warmtepomp opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Hiervoor is alleen elektriciteit benodigd. De binnenunit zorgt voor de regeling en afgifte van deze warmte aan de vloerverwarming (of een ander lage-temperatuursysteem) en de warmwaterboiler. De units werken op elektriciteit en alleen dit verbruik ziet u terug op uw energierekening. Voor elke kW elektriciteit die de warmtepomp verbruikt, wordt zo’n 4 kW warmte geproduceerd. Zo haalt de warmtepomp rendementen van 400% of meer. Het rendement van de warmtepomp wordt uitgedrukt in COP, Coëfficiënt of Performance.

Voordelen
Het grootste voordeel van een warmtepomp is dat vooral gratis energie uit de buitenlucht wordt gebruikt. Het gebruik van fossiele energie wordt tot een minimum beperkt. Zeker wanneer de warmtepomp wordt gecombineerd met duurzame zonne-energie, in de vorm van een PV-systeem voor elektriciteit en zonnecollectoren voor warm water. Dan is een energieneutraal en zelfvoorzienend systeem binnen bereik. Zo kan makkelijk de wettelijke EPC-norm worden gehaald voor nieuwe woningen. En voor bestaande woningen een groener energielabel. Bovendien kunnen particulieren en ondernemers in veel gevallen subsidies of belastingvoordeel aan vragen.

Offerte op Maat
Niet elke nieuwbouwwoning is hetzelfde en bij bestaande woningen zijn vaak aanpassingen aan uw huidige installatie vereist. Daarbij is de warmwaterhoefte afhankelijk is van uw gezinsamenstelling. We maken daarom graag een afspraak om uw goed te adviseren en maken daarna een offerte op maat.
Klantenoordeel
9.0
Bekijk de 977 beoordelingen


Vrijblijvende Offerte?
Doe hier uw aanvraag!


Nieuws
Bereikbaarheid Hemelvaart-pinksteren
Geplaatst op: 10-05-2018
Bereikbaarheid Carnavalsweek
Geplaatst op: 07-02-2018
Ga naar het nieuws archief


Acties
Gratis Bosch Product naar Keuze!
Loopt van: 01-06-2017 t/m 31-08-2017


Volg ons op Facebook!


Gasservice Venlo     Guliksebaan 3     5912 PR Venlo     077-3544058 Algemene voorwaarden